xkuchtik.cz

 

KESTANE KEBAP YEMĚGI - KAŠTANOVA PEČÍNKA TURECKO).

 

INGREDIENCE: 800 g jedlých kaštanů, 400 g skopového masa, 150g másla, 1 šálku bílého vína, 250g cibule, 2 lžíce cukru, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Kaštany nařízneme a necháme máčet ve vlažné vodě. Po několika hodinách je vyjmeme a dáme na plech a v troubě do zlatova upečeme. Ještě teplé kaštany oloupeme. Drobně krájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme maso ze skopové kýty, krájené na menší kousky a necháme dusit. K poloměkkému masu přidáme kaštany, trochu vody, cukr a sůl. Když je maso měkké, přidáme víno, osolíme, necháme přejít varem a podáváme bez přílohy.

 


Vloženo:15. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz