INGREDIENCE: 480 g hrubé mouky, 200 g másla, 10 žloutků, 2 bílky, 1 l mléka, sirup z 250g cukru, vanilka, 1 citrón, 40g oleje, 40 g ušlehané šlehačky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky uděláme důlek, do kterého dáme všechny žloutky, dva bílky, sůl a rozpuštěné máslo. Promícháme v tuhé těsto, rukama dobře propracujeme, rozdělíme na díly, . propracujeme do malých bochánků, přiklopíme mísou a necháme odpočinout. Pak válečkem vyválíme z každého bochánku placku tak, aby byla co nejtenčí. Vyválené těsto necháme zaschnout, rozkrájíme na pásy a nakrájíme široké nudle. Kastrol vymastíme olejem, vložíme nudle a ve vyhřáté troubě je opečeme do růžova. Pak je zalijeme vařícím mlékem, dáme zpět do trouby a když se mléko vstřebalo, zalijeme nudle cukrovým sirupem (podle základního receptu) a pečeme dále tak dlouho, až se vsákne i sirup, pak je moučník hotov. Necháme vychladnout, rozkrájíme na řezy a podáváme zdobené šlehačkou.