xkuchtik.cz

 

MASO ZE ŽRALOKA S JEMNOU OMÁČKOU

 

INGREDIENCE: 400g žraloka, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl. Omáčka: 1 lžíce másla,3 lžíce hl. mouky, 2 dl šlehačky (nebo mléka), bílé víno dle chuti, žloutek a sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Porce žraloka osolíme, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, po jedné straně pomoučníme a osmáhneme na pánvi ve směsi rozpuštěného másla s olejem. Do rozpuštěného másla na pánvi přidáme hl. mouku a uděláme světlou jíšku, do které vlijeme šlehačku, stále mícháme a pomalu přiléváme víno. Omáčka nemá být příliš hustá. Do odstavené vychladlé omáčky vmícháme čerstvý žloutek. Nemáme-li žloutek, lze ho nahradit i kari kořením, omáčku krásně zažlutí.

 


Vloženo:30. 11. 2001  
http://www.xkuchtik.cz