xkuchtik.cz

 

HEJK NA ŠALVĚJI V ALOBALU.

 

INGREDIENCE: 4 porce hejka, citrónová šťáva, sůl, olej, 4 lístky šalvěje, česnek, ml. paprika, 2 vejce uvařená natvrdo, 150g anglické slaniny, kousek červené papriky, petrželka, 4 čtverce alobalu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby pokapeme citrónem a necháme několik minut odležet. Porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a zlehka opečeme po obou stranách na oleji. Čtverce alobalu potřeme olejem, poklademe porcemi ryby, a ty poprášíme ml. paprikou. Vejce nakrájíme na kolečka, slaninu a papriku na tenké nudličky a spolu se snítkami petrželky je rozprostřeme na porce ryby. Alobaly dobře a pevně uzavřeme, vložme na mřížku pod rozehřátý gril nebo do horké trouby, a pečeme asi deset minut. Potom alobaly nahoře nastřihneme a ještě krátce pečeme dvě minuty, aby vyprchala pára. Hned je podáváme v rozstřiženém alobalu. Příloha: brambory, bramborová kaše, pečivo a zeleninový salát.

 


Vloženo:19. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz