xkuchtik.cz

 

ŘÍZKY Z VEPŘOVÉHO BŮČKU SE SÝREM.

 

INGREDIENCE: 300g prorostlého bůčku, 100g tvrdého sýra, ml. sl. paprika, ml. pepř, sůl, tymián nebo bazalka, 2 vejce, mléko, hl. mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vykostíme, jemně umeleme, přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření, sůl, 1 vejce, 3 lžíce mléka a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce asi 2 hodiny uležet, pak z ní uděláme menší tenké řízky. Ty postupně ponoříme středně hustého těstíčka připraveného z 1 1 vejce, 3 lžic mléka a asi 4 lžic mouky (těstíčko má být trochu hustší než na palačinky) a vkládáme je na rozehřátý tuk. Usmažíme je po obou stranách dozlatova a podáváme je s bramborovou kaší. Řízky jsou výborné také studené (s kečupem, hořčicí, strouhaným křenem).

 


Vloženo:16. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz