INGREDIENCE: 300g libového mletého masa (jehněčí nebo hovězí), 300g vepřového mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, svazek petrželky, lžička hořčice, lžička soli, lžička ml. pepře. Jogurtová omáčka: 2 stroužky česneku, 500g bílého jogurtu, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce jemně nasekaného kopru. POSTUP PŘÍPAVY: Oba druhy mletého masa smícháme , cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme, petrželku jemně nasekáme. Všechny přísady s hořčicí, solí a pepřem dáme do masa a prohněteme. Mokrýma rukama vytvarujeme 2-3cm silné válečky, které propíchneme kovovým špízem. Špízy položíme buď na zahradní gril na dřevěné uhlí, nebo na alobal pod elektrický gril. asi 10 minut ze všech stran opékáme, aby se udělala křupavá kůrčička. Jogurtová omáčka: Česnek prolisujeme, spolu s koprem vmícháme do jogurtu s rozpuštěným máslem.