xkuchtik.cz

 

MEXICKÉ OHNIVÉ BRAMBŮRKY.

 

INGREDIENCE: 800g drobnějších brambor, 4 lžíce oleje, 1 svazek pórku, 2 feferonky, 3 stroužky česneku, 150g strouhaného sýra nejlépe ovčího, bylinkovou sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory v slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Ihned je propláchneme studenou vodou, aby šly snadněji oloupat. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je za stálého míchání opékáme, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička. Dále očistíme a opereme pórek. Bílou část nakrájíme na malé špalíčky, zelenou nať na nudličky. Papričky zbavíme jaderék a pokrájíme je na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Přidáme je k bramborám a vše ještě společně opékáme asi 5 minut. Brambory osolíme, opepříme, upravíme na talíře a před podáváním je ještě bohatě posypeme hrubě nastrouhaným sýrem.

 


Vloženo:22. 7. 2001  
http://www.xkuchtik.cz