INGEDIENCE: 250g květáku, 250g brokolice, 4 cukety, 4 lžíce másla, sůl, pepř, 2 lžíce mouky, 800 ml mléka, 100g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 2 sáčky rajčatové omáčky (hotový výrobek). POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici s květákem rozebereme na růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Zeleninu slijeme a necháme okapat. Připravíme si omáčku. V hrnku rozpustíme 2 lžíce másla, poprášíme je moukou a připravíme světlou jíšku. Přelijeme mlékem, zamícháme a vaříme 5 minut. Přimícháme 50g nastrouhaného sýra a ochutíme solí s pepřem. Ve smetaně rozkvedláme vejce a přilijeme ho k omáčce. Troubu zahřejeme na 175°C. Do vymaštěného pekáče vyrovnáme zeleninu. Přelijeme bešamelem a posypeme sýrem. Po povrchu rozložíme vločky másla a pečeme asi 30 minut.