INGREDIENCE: 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek polévkové zeleniny, 400g mletého masa, 850 ml konzervovaných rajčat, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 4 lžíce másla, 3 lžíce mouky, 600g mléka, 12 lazaní, 50g parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli s česnekem nakrájíme na kostičky a osmáhneme na oleji. Zeleninu nakrájíme na kousky. Nasypeme je k cibulce a osmáhneme. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Přilijeme rajčata a dusíme asi 40 minut. Troubu zahřejeme na 200°C. ze 3 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a 4 minuty vaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vymastíme pekáček a na dno nalijeme část bešamelu. Střídavě skládáme lazaně, maso a proléváme omáčkou. Navrch rozprostřeme nasekané maso. Pečeme 30 minut.