INGREDIECE: 8vajec, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 30gčerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, po 1 lžičce ml. koriandru a kmínu, 3 lžíce kari špetka chilli, 250g pasírovaných rajčat, 150 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce kysané smetany, 1 malý květák, sůl, 100g cukrového hrášku, 1 lžíce másla, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dáme do vody a 8 minut je vaříme. Prudce je ochladíme a oloupeme. Podélně je rozpůlíme. Cibuli s česnekem drobně nasekáme. Zázvor nakrouháme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli, česnek i zázvor na něm osmáhneme. Přisypeme čerstvě namleté koření. Do pánve přilijeme vývar a přidáme rajčata. Při velmi nízké teplotě omáčku povaříme. Potom přimícháme smetanu i kysanou smetanu. Květák rozdělíme na růžičky. Vaříme ho asi 6 minut v osolené vodě a slijeme. Hrášek osmáhneme na másle. Vejce s květákem dáme do smetanové omáčky a 5 minut povaříme. Těsně před servírováním přidáme i hrášek.