xkuchtik.cz

 

VAJÍČKOVÝ NÁKYP S JARNÍ ZELENINOU.

 

INGREDIENCE: 8 vajec, 2 řapíky celeru, 200g mrkve, 200g kedlubny, 350g mangoldu, 2 naťové cibulky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 50g másla, 50g mouky, 500 ml mléka, muškát, 125g str. sýra.

POSTUP PŘÍPRVY: vejce vaříme asi 5 minut. Potom je ochladíme a oloupeme. Zeleninu oloupeme. Celer nakrájíme na špalíky, mrkev hrubě nastrouháme. Kedlubnu pokrájíme na nudličky a mangold na proužky. Česnek utřeme. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm 15 minut dusíme. Ochutíme solí a pepřem. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a rozmícháme. Bešamel vaříme asi 10 minut. Troubu zahřejeme na 220°C. Na dno vymaštěného pekáče nalijeme trochu omáčky. Na ní nasypeme zeleninu a rozložíme vejce. Přilijeme bešamel a posypeme sýrem. Pečeme asi 15 minut.

 


Vloženo:15. 7. 2006  
http://www.xkuchtik.cz