INGREDIENCE: 500g drobných brambor, 4 špekáčky, 4 cibule, po 1 červené a žluté paprice, 3 lžíce másla, 1 lžíce ml. sl. papriky, sůl, pepř, špetka chilli, snítka tymiánu.
POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a osušíme. Špekáčky nakrájíme na plátky asi 3 cm silné. Cibule oloupeme rozčtvrtíme je. Rozpůlíme papriky a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Ve velké pánvi s vysokým okrajem rozpustíme máslo. Nasypeme na ně brambory a asi 5 minut je smažíme. Potom přidáme špekáčky, cibuli i papriku. Směs ochutíme solí, pepřem, chilli a ml. paprikou. Za stálého míchání opékáme ještě asi 15 minut. Pokrm posypeme celými snítkami tymiánu a hned podáváme.