INGREDIENCE: 800g malých nových brambor, sůl, 1 svazek petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 750 ml mléka, worcester, lžíce citrónové šťávy, lžíce hořčice, pepř, 250g šunky, 100g uzeného moravského masa. POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a 20 minut vaříme v osolené vodě. Otrháme lístky petrželky a nasekáme je. Odebereme 1 lžíci na ozdobu. V pánvi rozpustíme máslo a poprášíme ho moukou. Připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a dobře rozmícháme. Povaříme asi 5 minut. Přisypeme nasekanou petrželku. Omáčku ochutíme worcesterem, citrónovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Uvařené brambory slijeme a necháme okapat. Potom je oloupeme a rozdělíme na talíře. Přidáme šunku s masem a přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou.