INGREDIENCE: 800g krůtích prsíček, 1 ananasový kompot, (400g), 1 broskvový (400g) kompot, 100 ml masového vývaru, 9g bílé želatiny (6 plátků), 1 větší kiwi, 50g modrých nebo zelených hroznů, 5 koktejlových třešní, sůl, ml. bílý pepř, 1 lžička sušeného koření (máty, bazalky, šalvěje). POSTUP PŘÍPRAVY: drůbeží maso mírně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a v ruce promnutými bylinkami. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme doměkka (asi 40 minut). Při pečení poléváme vývarem, který jsme zředily asi 6 lžícemi kompotové šťávy. Měkké maso vyjmeme a necháme. Želatinu namočíme do studené vody. Vypečenou šťávu procedíme. Vodou a kompotovou šťávou ji dolijeme na 1 litru. Krátce povaříme, aby se chuť spojila, a do horké tekutiny dáme rozpustit vymačkanou želatinu. Oloupeme kiwi a nakrájíme na tenké plátky. Bobule hroznového vína rozpůlíme a vyjmeme z nich zrníčka. Třešně rozkrájíme. Ananas a broskve scedíme a nakrájíme na kousky. Prochladlé maso pokrájíme na tenké plátky. Poklademe je na dno formy, obložíme asi třetinou ovoce a přilijeme vychladlou želatinou. Formu vložíme na několik hodin do ledničky, aby aspik dobře ztuhl. Hotový rosol vyklopíme. Zbylé ovoce servírujeme zvlášť. Příloha: malé opečené toasty.