xkuchtik.cz

 

KRŮTÍ MASO V PÁNVI.

 

INGREDIENCE: 800g krůtích řízků, 1 svazek malých cibulek, 500g malých rajčat, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 čiré zeleninové polévky z kostky, sůl, pepř, sl. paprika, 2 lžíce solamylu, 3 banány, snítka kadeřavé petrželky nebo bazalky na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nakrájíme na kousky. Mladé cibulky i s natí posekáme na kolečka. Rajčata rozpůlíme. Na suché pánvi prudce osmáhneme plátky slaniny a vyjmeme je. Do výpeku přidáme tuk, na němž maso za stálého obracení zhruba 4 minuty opékáme, přidáme cibulku a ještě asi 3 minuty dusíme. Pak ve směsi prohřejeme rajčata. Vše podlijeme teplou zeleninovou polévkou, ochutíme solí, pepřem a paprikou. Krátce povaříme. V trošce studené vody rozmícháme dohladka solamyl a omáčku jim zahustíme. Banány nakrájíme na plátky, přidáme k masu a prohřejeme. Do pánve dáme osmažené plátky slaniny, ozdobíme petrželkou a podáváme.

 


Vloženo:12. 11. 2001  
http://www.xkuchtik.cz