INGREDIENCE: 8 velkých brambor, 1 lžička tymiánu, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 30g šunky, ě lžíce olivového oleje, 150g ml. hovězího masa, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 15g strouhaného eidamu, 3 lžíce smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou vaříme v osolené vodě s přidáním kmínu. Vaříme je doměkka asi 30 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Troubu zahřejeme na 200°C. oloupeme šalotku a česnek. Omyjeme papriku. Vše nakrájíme na malé kostičky. Nasekanou šunku osmáhneme na oleji. Přidáme maso a opečeme je. Přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a dochutíme tymiánem. Brambory oloupeme, vnitřky vydlabeme lžící a smísíme je se smetanou a části sýra. Přidáme masovou směs a naplníme brambory. Naskládáme je na plech, posypeme je sýrem a pečeme asi 20 minut.