INGREDIENCE: 140g hl. mouky, sůl, 60g tuku, 50g bílého jogurtu, olej, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu), 50g tvrdého sýra.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky prosijeme mouku a sůl, přidáme drobně nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme hladké těsto. Rovnoměrně je roztlačíme do středně velké dortové formy a lehce vytřeme olejem. Potřeme rajčatovým protlakem, posypeme rozdrceným česnekem a na poloviny rozložíme obě náplně. Upečeme ve středně zahřáté troubě 200°C a při dopékání posypeme hrubě nastrouhaným sýrem.
Příprava náplně 1 – Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem, zpěníme na rozškvařených kostičkách slaniny a krátce podusíme. Přidáme rozšlehané vejce a necháme je mírně srazit. Osolíme a opepříme.
Příprava náplně 2 – Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, osmáhneme, poprášíme ml. paprikou, po zpěnění podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, spařené, oloupané a nakrájené rajče a opět dusíme. Nakonec vmícháme krájené olivy.