INGREDIENCE: 4 porce kapra, 1-2 dl vody, 1 dl bílého vína, několik kuliček celého pepře a nového koření, bobkový list, 200 g majolky nebo majonézy, 2 lžíce citrónové šťávy, cibule, 2-3 sladkokyselé okurky, 2 sterilované kapie, 2-3 lžíce sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra opláchneme, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a povaříme do poloměkka. Po částečném vyvaření vody přilijeme víno a kapra uvaříme tak, aby se maso nerozpadalo. Okapané vychladlé maso vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kousky a vložíme do salátové mísy. Ve zbylém vývaru povaříme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ji spolu s okurkami nakrájenými na kostičky, na nudličky nakrájenou kapií a okapaným hráškem k rybě. Rybí vývar smícháme s majolkou nebo majonézou, citrónovou šťávou, nalijeme na salát a zlehka promícháme.