xkuchtik.cz

 

KVĚTÁKOVÝ SALÁT.

 

INGREDIENCE: 150g mraženého hrášku, 500g květáku. 500g brokolice, sůl, 4 vejce, 4 rajská jablíčka, 2 lžíce slunečnicových jader, 1 svazek kerblíku, 1/2 svazku petrželky, 100ml mléka,75g plnotučného jogurtu, 3 lžíce arašídového másla.

PŘÍPRAVY: Hrášek necháme rozmrazit. Květák a brokolici dobře očistíme a rozebereme na velmi malé růžičky. Všechno vložíme do vařící osolené vody a asi4 minuty blanšírujeme. Vejce vaříme zhruba deset minut natvrdo. Potom je oloupeme a nakrájíme na osminky. Rajská jablíčka rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme zrníček. Dužinu rajčat nakrájíme na kousky. Na suché pánvi opražíme vyloupaná slunečnicová jádra dozlatova. Bylinky opereme, osušíme a potom najemno nasekáme. Všechny přísady- zeleninu i vejce-opatrně smícháme. Na omáčku zahřejeme mléko. Vmícháme arašídové máslo a plnotučný jogurt, osolíme a opepříme. Touto omáčkou buď salát na talířích zalijeme, nebo jí do salátu vmícháme.

 


Vloženo:3. 8. 1999  
http://www.xkuchtik.cz