xkuchtik.cz

 

OVAR S JABLKOVÝM KŘENEM II.

 

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 kg vepřového masa z ramínka, sůl, 1 cibule. 2 stroužky česneku, 4 zrnka pepře, l bobkový list, celerová nať nebo kousek celeru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu dobře očistíme, případně oškrábeme ostrým nožem a vložíme s ostatním opláchnutým masem, oloupanou cibulí, česnekem, kořením a celerem do vody. Osolíme a vaříme doměkka. Podáváme s jablkovým křenem. Polévku můžeme podávat zvlášť. Jablkový křen: 2-3 nakyslá jablka, 100 g strouhaného křenu, vývar z ovaru, 2 lžíce octa. Do trochy vlažné ovarové polévky vložíme nastrouhaná a octem zakapaná jablka a přidáme jemně nastrouhaný křen.

 


Vloženo:13. 8. 2001  
http://www.xkuchtik.cz