INGREDIENCE: 2 vepřové ledvinky, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, trochu kmínu, 1 cibule, lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky rozpůlíme, odstraníme močové kanálky a dobře v několika vodách vymneme. Pak je dobře osušíme a nakrájíme příčně na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme drobně usekanou cibuli, zpěníme ji a ihned k ní. přidáme ledvinky. Opepříme a přidáme malou špetku kmínu. Za stálého míchání je opékáme asi 6-7 minut. Pak je vyjmeme na horký talíř, zbylou šťávu slabé zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, přilijeme trochu vývaru nebo vody a krátce povaříme, až šťáva zhoustne. Vhodíme do ní ledvinky, osolíme, promícháme je se šťávou, ale už je nedusíme. Podáváme s rýží nebo pečivem.