INGREDIENCE: 1 kg masa z vepřové hlavy, vepřový jazyk, srdce, vepřové nožičky a kůže nebo vepřové koleno, sůl, mlety pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a pečlivě očištěné maso vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, jen aby bylo potopeno, a uvaříme do měkka. Pak je vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar z masa necháme odpařit na menší množství. Směs opepříme a osolíme a vložíme do litrových zavařovacích sklenic, které nemají zúžené hrdlo a vývar na maso procedíme. Maso musí být zcela zakryté. Pak sklenici uzavřeme a vaříme asi 1 hodiny. Potom necháme tlačenku ztuhnout. Před použitím ji nožem uvolníme, vyklopíme a podáváme. Zbytek uchováme v chladničce do příštího použití (3-4 dny).