INGREDIENCE: 1 sele, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 cibule, několik kuliček celého pepře, 2 natvrdo vařená vejce, hřebíček, bobkový list, citrónová šťáva, 1 citrón, 2 plátky želatiny, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vyvrhnuté sele dobře očistíme, opálíme štětiny, opereme, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou (aby bylo jen ponořené), osolíme, přistavíme na mírný oheň a vaříme do měkka. Uvařené necháme ve vývaru vychladnout. Vychladlé sele vyjmeme z vývaru, vykostíme, maso nakrájíme na plátky, srovnáme do původního tvaru na mísu a kosti vrátíme do vývaru. Ke kostem přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, bobkový list, pepř, hřebíček a šťávu z citrónu, přistavíme na oheň a vaříme až do vyvaření na množství 3/4 litru. Mezitím nakrájíme citrón a vejce na plátky, ozdobíme jimi připravené maso, přidáme několik snítek petrželky a na plátky nakrájenou mrkev z vývaru. Vývar odstavíme na velmi mírný oheň, přidáme želatinu, předem namočenou ve studené vodě a mícháme, až se úplně rozpustí. Potom rosol přecedíme přes plátno, necháme prochladnout, opatrně nalijeme na připravené sele a dáme do chladna ztuhnout.