INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, citrónová šťáva, voda, 1 cibule, kousek celeru, 6 zrnek celého pepře, 1 bobkový list, 50g strouhaného sýra, 3 lžíce strouhaného křenu, 80g másla.
POSTUP PŘÍPRVY: Do kastrolu dáme na prst vysoko vody, osolíme, vložíme oloupanou cibuli, kousek celeru, pepř a bobkový list. Směs povaříme. Potom do ní vložíme osolené a citrónovou šťávou pokapané porce kapra, které jsme předtím nechali asi hodinu odležet. Zvolna vaříme 12-l5 minut. Uvařené porce opatrně vyjmeme, aby se nerozpadly, klademe je na talíře, sypeme strouhaným křenem a sýrem, pokapeme citrónovou Šťávou a vývarem a přelijeme rozehřátým máslem. Podáváme s vařenými brambory nebo smaženým; bramborovými hranolky.