INGREDIENCE: 200g dlouhozrnné rýže, sůl, 1 hlávku květáku, 1 svazek naťových cibulek, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1/8 l čirého vývaru z kostky, 3 lžíce kari, 1 kelímek smetany na šlehání, lžíce polohrubé mouky, pepř, 50g slunečnicových jader, olej na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme, vsypeme do většího množství vařící osolené vody a dobře promícháme. Při nízké teplotě ji vaříme doměkka. Květák rozebereme na růžičky a ve vřící osolené vodě vaříme asi15 minut. Naťové cibulky nakrájíme na kousky. Rajská jablíčka nakrájíme na špalíčky. Na horkém tuku podusíme cibulky, zasypeme moukou i kari a osmáhneme. Podlijeme vývarem i smetanou a při nízké teplotě asi 5 minut vaříme. Osolíme a opepříme. Přidáme květák i rajčata a v omáčce prohřejeme. Na suché pánvi opražíme slunečnicová jádra. Rýži necháme okapat a smícháme s nimi. Věnčitou formu lehce vytřeme olejem, naplníme rýží, stlačíme a pak vyklopíme na talíře. Do středu věnce dáme ragú.