INGREDIENCE: 125g másla či rostlinného tuku, 125g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 5 lžic mléka, 125g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce prášku do pečiva, tuk a strouhanka na plech.
POSTUP PŘÍPRAVY: tuk, cukr a vanilkový cukr dobře ušleháme, vmícháme vejce a mléko, mouku promíchanou s kakaem i práškem do pečiva, dáme na vymaštěný i strouhankou vysypaný plech a pečeme 12 minut v předehřáté troubě při 200°C. Po zchladnutí příčně přepůlíme. Šťávu z třešní si zachytíme a s cukrem, skořicí a citrónovou kůrou přivedeme do varu. V trošce vody rozmícháme solamyl, vmícháme do vařící šťávy, krátce povaříme a odstraníme kůru. 12 třešní si uschováme, ostatní vmícháme do šťávy. Kompot dáme na půl korpusu, zakryjeme, druhou a necháme ztuhnout. Ve vodě změkčíme želatinu, vymačkáme a za tepla rozpustíme. Jogurt a 2 sáčky vanilkového cukru rozmícháme. Odebereme 4 lžíce jogurtu a vmícháme želatinu. Zamícháme do jogurtu a chladíme, až zhoustne. Za stálého přisypávání zbylého vanilkového cukru ušleháme smetanu, 4 lžíce dáme do stříkacího sáčku a necháme v ledničce, zbytek vmícháme do krému, potřeme korpus a dáme na 3 hodiny chladit. Posypeme hoblinami, rozkrájíme a ozdobíme třešněmi a šlehačkovými pusinkami.