INGREDIENCE:
4 porce kachny (asi 800g),
1cibule,
1 stroužek česneku, sůl,
100g žampiónů,
20g sádla,
20g másla,
400g rajčat,
1 dl bílého vína, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Porce kachny osolíme, okořeníme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.
Pak podlijeme vodou, přidáme utřený česnek a dusíme téměř doměkka.
Cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme ji na másle, přidáme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, petrželku a nakrájené žampióny, osolíme, podlijeme vínem a dusíme.
Na alobal rozložíme podušenou zeleninovou směs, porce kachny, dobře uzavřeme a pečeme asi 10 minut v troubě.
Podáváme na talíři přímo v alobalu, aby nevytekla pikantní šťáva.