INGREDIENCE: 300 g hovězího předního masa z kližky, 300 g vepřového masa, 2 větší brambory, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce sádla, sůl, mlety pepř, 1 lžička papriky, lžíce sádla a hladké mouky na zásmažku, 2 rajčata.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oprané, na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso a osmahneme. Pak podlijeme a na mírném ohni vaříme, až je maso téměř měkké. Na kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit papriku a vlijeme do polévky. Potom přidáme oloupané na kostky pokrájené brambory a necháme je uvařit do polo:měkka. Přidáme zásmažku připravenou ze lžíce sádla a mouky, zalitou vodou, zamícháme a dále vaříme. Nakonec vložíme do polévky na dílky pokrájená oloupaná rajčata a česnek utřený se solí.