xkuchtik.cz

 

KAPR VE VINNÉ OMÁČCE.

 

INGREDIENCE: 4 větší porce kapra (asi 800 g), 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5 kuliček pepře a nového koření, 1 bobkový list, 100, cibule, 150g majolky, sůl. citrónová šťáva, ocet, 2 dl bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, vložíme na kastrol, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, mírné zalijeme vodou a trochou octa, přidáme koření a povaříme. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, vložíme do připraveného zeleninového základu a na mírném ohni asi 20 minut dusíme. Pak kapra necháme ve vývaru vychladnout. Studené porce přeneseme na oválnou porcelánovou mísu. Vývar z ryby procedíme, zeleninu prolisujeme, spojíme s majonézou, zředíme vínem, ochutíme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme a rozšleháme. Při podávání kapra přeléváme touto vinnou omáčkou. Pokrm podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s bramborovým salátem.

 


Vloženo:11. 11. 2001  
http://www.xkuchtik.cz