INGREDIENCE: 2 vepřová kolínka, 2 cibule, 1 dl světlého piva, bobkový list, hřebíček, sůl, 1 lžíce cukru, 5 zrnek pepře. )POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová kolínka důkladné očistíme, vypereme a necháme v chladničce. Potom je zalijeme vodou a necháme ještě proležet. vypereme, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou sůl, bobkový list a hřebíček a asi hodinu vaříme. Pak je vyjmeme, necháme okapat, potřeme pivem rozvařeným s cukrem, posypeme drceným nebo rozemletým pepřem, upevníme na jehlu grilu nebo vložíme na rošt ohniště s rozžhaveným dřevěným uhlím a grilujeme do měkka. Při grilování je otáčíme a občas potřeme rozvařeným pivem s cukrem, aby kůže příliš neztvrdla. Do měkka a do zlatova grilovaná kolínka podáváme se zeleninovým salátem.