INGREDIENCE: 800 g hovězí svíčkové, 1 lžičky kmínu a totéž množství koření kari, 1 červená a 1 zelená paprika; 1 hřebiček, 12 zrnek pepře, 1 stružek česneku, sůl, 1 lžíce olivového oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, vyčistíme a osušíme. Potom je rozkrájíme na kousky - přibližně téže velikosti, jako budou plátky masa. Stroužek česneku utřeme se solí, kmín, hřebíček a pepř rozdrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři a spolu s rozetřeným česnekem vložíme do misky. Za stálého míchání přiléváme olej, až vznikne pasta, do které přimícháme kari. koření. Maso nakrájíme na plátky, které potřeme připravenou pastou a napichujeme na kovové jehly střídavé s kousky paprik o něco menšími. Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrojíme a lžičkou z nich vybereme zrníčka. Cibuli, rajčata a oloupaný stroužek česneku dáme do mixéru, přilijeme citrónovou šťávu a olej a mixujeme, dokud nevznikne pyré. Dochutíme je, přelijeme do kastrolu a necháme asi 5 minut povařit. Špízy grilujeme při vysoké teplotě nejlépe na. dřevěném uhlí nebo na grilu. Podáváme horké, zalité omáčkou.