INGREDIENCE: 1 krůtí prsa, 50 g másla, 50 g vařeného uzeného masa, 2 vejce, strouhanka, citrón, olej na smažená, 5 cl koňaku, mletý pepř, sůl.
Bešamel: 2 lžíce mouky, 5 dl mléka, asi 20 g másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Omytá krůtí prsa vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na másle. Pak zalijeme koňakem. Uzené maso nadrobno rozsekáme. Připravíme hustý bešamel z rozpuštěného másla, v němž krátce zasmahneme mouku (nemá dostat barvu), rozředíme chladným mlékem a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel. Do něho vmícháme uzené maso a necháme vše vychladnout. Plátky opečeného krůtího masa potíráme chladným bešamelem, smáčíme je v rozšlehaném vejci, zlehka obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji. Ozdobíme plátky citrónu a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.