INGREDIENCE: 1 kuře, 300 g měkkého salámu, 1 kuřecí játra, 200 g oliv, 3 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 3 rajčata, 1 dl bílého přírodního vína, tymián, bobkový list, ml. pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na části másla opečeme nadrobno rozkrájený salám, přidáme k němu česnek utřený. se solí a rozetřená kuřecí játra. Necháme vychladnout, pak přidáme všechny vypeckované olivy, přisolíme, opepříme a promícháme. Nádivkou naplníme kuře a zašijeme je. Vložíme je do předehřáté trouby a prudce opékáme ze všech stran dozlatova. Pak ke kuřeti přidáme bobkový list, cibuli v celku, špetku tymiánu, pepře, přisolíme a zalijeme bílým vínem. Pečeme celkem asi 90 minut. Měkké kuře vyjmeme, do šťávy z pečení přidáme nadrobno nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, společně povaříme (asi 10 minut), až omáčka zhoustne.