INGREDIENCE: 500 g makarónů, případně jiných těstovin, 50 g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sekané petrželky, 50 g másla, 2lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru, několik lístků bazalky.
POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat. Mezitím přepravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kousky a vložíme do rendlíku, přidáme drobně nakrájeny stroužek česneku, sekanou petrželku, máslo a chvíli osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, sůl, pepř a dusíme na mírném ohni, až omáčka zahoustne. Na talíř věncovitě upravíme těstoviny, do středu dáme porci omáčky, posypeme strouhaným sýrem a sekanými bazalkovými lístky.