xkuchtik.cz

 

TRESKA PO ĎÁBELSKU.

 

INGREDIENCE: 800 g tresky, 2 zelené papriky, 1 lžíce sekané petrželky, oregano, 1 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 50 g másla, 2lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou, očištěnou tresku rozdělíme na porce. Zelené papriky očistíme a spolu s petrželkou velmi drobné nasekáme. Přidáme špetku oregana, hořčici, mletý pepř, sůl a vše spojíme dvěma lžícemi oleje a lžící rozpuštěného másla. Porce ryby touto směsí potřeme, vložíme je do pekáčku, posypeme strouhankou, pokapeme zbylým máslem a pečeme v horké troubě 30 minut. Upečené porce ryby upravíme na mísu a podáváme obložené dílky citrónu.

 


Vloženo:14. 12. 2001  
http://www.xkuchtik.cz