INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 50g staniny, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 30 g cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, trochu oregana, 0,2 1 červeného přírodního vína, 500g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protkneme polovinou množství slaniny nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a po všech stranách maso opečeme v.rozehřátém oleji. Přidáme zbytek nakrájené slaniny, drobně nakrájený česnek a cibuli, hřebíček, oregano, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a z poloviny je vydusíme. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni doměkka. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, dáme na mísu a přelijeme propasírovanou šťávou.