INGREDIENCE: 500 g růžičkové kapusty, 350 g uzeného vepřového masa, 100 g uzeného skopového masa, 250 g brambor, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, jemně nasekaná směs z 50g uzeného bůčku, 4 stroužků česneku a svazečku petrželky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky kapusty očistíme, zbavíme ovadlých lístků, opereme, vložíme do vařící vody a uvaříme do poloměkka. Každý druh uzeného masa uvaříme zvlášť a maso dáme stranou. Do uzeného vývaru vložíme na kostičky nakrájené brambory, a když jsou napůl uvařené, Přisypeme k nim kapustičky, přidáme směs připravenou z nadrobno nasekaného bůčku, česneku a petrželky. Opepříme, dovaříme. Do hotové polévky vmícháme olej a vrátíme do ní maso nakrájené na kousky (anebo je podáváme s rýží.