INGREDINNCE: 1kg míchaného mletého, masa, 1 svazek kořenové zeleniny, 1žemle, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 1/2 svazku tymiánu, 2 svazky petrželky, 1 svazek pažitky, 430ml naložené kukuřice, 2 vejce,4 lžíce hořčice,3 lžíce kečupu, sůl, pepř,4 plátky goudy,300g mražených fazolí 1/2 l čirého vývaru z kostky, 150g tenkých plátků anglické slaniny, 1 kelímek husté kysané smetany, 2 lžíce solamylu, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu omyjeme a nakrájíme nadrobno. Žemli namočíme do studená vody. Česnek a cibuli pokrájíme najemno. Bylinky a pažitku nakrájíme na roličky, ostatní nasekáme. Trochu tymiánu si odložíme na ozdobení. Kukuřici dáme okapat. Fazole rozmrazíme, uvaříme doměkka a přecedíme. Uhněteme mleté maso, obě vejce, dobře vymačkanou žemli, bylinky, česnek, cibuli,hořčici a rajčatový kečup. Osolíme, opepříme a vmícháme kukuřici. Uděláme šišku, dáme do pekáče potřeného olejem a pečeme 1 hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Sýr nakrájíme, asi 20minut před dopečením přidáme k masu kořenovou zeleninu, vařené fazole a vývar, po 10 minutách sýr a plátky anglické slaniny. Maso vyjmeme, zeleninu přecedíme, tekutinu si zachytíme. Zeleninu i sekanou udržujeme teplé. Výpek doplníme na 1/2 l a přivedeme do varu. Ve smetaně rozmícháme solamyl, výpek zahustíme, opepříme, osolíme a přidáme tymián. Sekanou nakrájenou na plátky a dáme na talíře spolu se zeleninou . Polijeme trochou omáčky, zbytek omáčky podáváme zvlášť.