xkuchtik.cz

 

POPSKÝ ČEVAB.

 

INGREDIENCE: 600 g mladého hovězího nebo telecího masa, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 5 hřebíčků, špetka mleté skořice, sůl, mletý pepř, 1 dl oleje, 0,5 dl octa (4% ), špetka sl. mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na drobnější kousky (asi jako kostka cukru). Pak připravíme koření: cibuli a česnek umeleme na masovém strojku, přimícháme tlučený nebo mletý hřebíček, pepř, skořici a sůl a vše dobře rozmícháme. Do odpovídající nádoby potom narovnáme střídavě vždy vrstvu masa a na ni vrstvu koření. Zakryjeme a necháme stát v chladnu do druhého dne. Nazítří nalijeme do kastrolu olej, do něho vyklopíme odleželé maso s kořením, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna doměkka. Když je maso měkké, opaprikujeme je, přilijeme ocet a trochu vody a ještě chvíli provaříme. Podáváme s tarhanou nebo s chlebem.

 


Vloženo:9. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz