INGREDIENCE: 4 vepřové panenky, 16 sušených švestek, 400 g másla, 0,3 dl oleje, 0,3 slivovice, 3 dl kysané smetany, 1,5 dl sladké smetany, svazeček petrželky, 2 dl bdé6o vína, sůl, mletý pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vetkneme je do panenek. Panenky osolíme a.opékáme v pánvi na mírném ohni. Ze zbylých sušených švestek nakrájíme nudličky, namočíme je do bílého vína a spolu s vínem nalijeme na panenky. Vaříme, dokud se víno ze dvou třetin neodpaří. Pak přidáme oba druhy smetany a ještě chvíli vaříme, abychom získali hustou omáčku. Nakonec do ní přilijeme slivovici a společně povaříme as 2 minuty. Jsou-li panenky dříve měkké, vyjmeme je, omáčku dohotovíme samostatně a panenky potom přelijeme. Posypeme sekanou petrželkou a podáváme s domácími nudlemi, vařenou rýží nebo s makaróny.