xkuchtik.cz

 

BOSENSKÉ KARBANÁTKY.

 

INGREDIENCE: 600 g mletého masa (telecího nebo jehněčího), 100 g ryže, 2 vejce, 2 lžíce mouky, 1 lžička soli, 240g tuku, 80 g cibule, 80 g mrkve, mletý pepř, masový vývar (voda) .

POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži spaříme a propláchneme, zalijeme stejným množstvím masového vývaru (vody) a dusíme tak dlouho dokud se tekutina nevsákne. Masa nakrájíme na kousky a spolu s cibuli nasekáme nebo semeleme, aby se maso s cibulí spojilo. Osolíme, opepříme, smícháme, Mrkev uvaříme, nasekáme a přidáme k masu, pak doplníme ryží a vše promícháme. Ze směsi tvoříme kuličky a zploštíme je. Vejce ušleháme. V hluboké pánvi rozehřejeme tuk, karbanátky pomoučníme, omočíme ve vejcích a smažíme na horkém tuku.

 


Vloženo:17. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz