INGREDIENCE: 1 krůta, 3 stroužky česneku., špetka soli, 150 g anglické slaniny, 50 g šunky, mletý pepř, špetka sušeného rozmarýnu, 1 dl olivového oleje, větvička čerstvého rozmarýnu, 1 dl bílého přírodního vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, promícháme se špetkou soli a mletého pepře a špetkou rozdrceného rozmarýnu a touto směsí krůtu na několika místech obložíme. Prsa obložíme zbytkem na plátky nakrájené slaniny. Pak krůtu kolem dokola ovážeme, pokapeme olivovým olejem, dovnitř vložíme větvičku čerstvého r rozmarýnu (anebo pár jehliček suchého), do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu, rozmarýn a krůtu v troubě dopečeme dočervena (ještě asi 1 hodiny). Podáváme s pečenými brambory, černými olivami a hlávkovým salátem.