xkuchtik.cz

 

JEHNĚČÍ PO PASTEVECKU.

 

INGREDIENCE: 800 g jehněčího masa bez kostí, 200 g cibule, mletá paprika, mletý pepř, 2 pálivé zelené papriky, 1 bobkový list, 4 stroužky česneku (i více podle chuti), sůl, rajčatová šťáva, 700 g brambor, 1 kysaná okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso pokrájíme na kostky a dusíme je s drobně nakrájenou cibuli bez přidání tuku. Když maso pustí šťávu, vmícháme do něho mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, přidáme bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlijeme trochou rajčatové šťávy. K téměř měkkému masu vložíme oloupané syrové brambory pokrájené na kostičky a přilijeme tolik rajčatové šťávy, aby všechno bylo ponořené. Promícháme a dusíme na malém plaménku, až maso i brambory změknou. Ke konci přidáme do pokrmu okurku pokrájenou na kostičky.

 


Vloženo:28. 8. 2001  
http://www.xkuchtik.cz