INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 40 g sádla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1,5 dl vývaru, I,5 dl kysané smetany, 4 tenké plátky uzené slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme tuku a šlach, po obvodu nařízneme na třech.místech, prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přeložíme do nádoby z jenského skla. K sádlu přilijeme olej, zpěníme v něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem, do základu vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Měkké maso přeložíme na mísu, do šťávy přilijeme kysanou smetanu, uvedeme do varu a nalijeme na roštěnky. Každý plátek masa ozdobíme tenkým plátkem slaniny, které jsme předem nařízli na jedné straně několika zářezy a opekli na pánvičce. Podáváme s nudlemi.