INGREDIENCE: 200 g hovězího masa, 100 g uzeného masa, 50 g salámu, vývar z kostí, 150 g cibule, 60 g másla, 40 g rajčatového protlaku, 200 g kyselých okurek, 1 bobkový list, 1/8 l kysané smetany, mletý pepř, sůl. Noky: 1 1 mléka, 20 g másla, 1 vejce, 80 g hrubé mouky, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z kostí přecedíme, přisolíme a dáme do něho vařit oboje maso. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání necháme asi 3 minuty dusit. Pak přidáme oloupané, jadérek zbavené kyselé okurky, které pokrájíme na plátky. Dále přidáme na kostičky nakrájené oboje vařené maso, salám, okořeníme bobkovým listem a pepřem, zalijeme vývarem z masa a kostí a podle chuti osolíme. Vaříme společně ještě asi 10 minut. Jako vložku podáváme noky a dochutíme smetanou.