INGREDIENCE: 600 g svíčkové, 2 větší cibule, 1 citrón, 2 Lžíce oleje, 1 lžíce drobné sekaného kopru, mletý pepř, několik kapek octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na kousky (4 až 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s částí drobně pokrájené cibule a citrónovou šťávou. Uložíme do kameninové nádoby a necháme v chladnu marinovat alespoň 6 hodin: Marinované maso napícháme po 4 až 5 kouscích na kovové jehly, potřeme je olejem a ze všech stran opečeme na dřevěném uhlí nebo na pánvi. Hotové porce masa upravíme na nahřátou mísu, obložíme na kolečka pokrájenou cibulí smíchanou s jemně sekaným koprem a pokapeme octem. Podáváme s tmavým chlebem.