INGREDIENCE: 4 porce kuřecích prsíček, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 cibule, 350 g tvrdších druhů čerstvých hub, 100 m1 bílého přírodního vína, 1 1 kysané smetany, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce hořčice, 2 sladkokyselé okurky, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky tymiánu, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na lžíci rozehřátého tuku zprudka po všech stranách opečeme. Vyjmeme je, přidáme další tuk, cibuli nakrájenou na kolečka a očištěné, na větší kousky nakrájené houby. Za stálého míchání krátce osmahneme, zalijeme vínem a dusíme. Mezitím ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, hořčici a přidáme na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky. Když je tekutina z hub zpola vydušená, přilijeme polovinu smetany, povaříme, přidáme porce prsíček a na velmi mírném ohni dusíme do poloměkka. Ochutíme bobkovými.listy, tymiánem a podle potřeby osolíme. Přidáme zbylou smetanu a v předem vyhřáté troubě zapečeme. Nakonec posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory.