xkuchtik.cz

 

ROŠTĚNÁ PO NÁMOŘNICKU.

 

INGREDIENCE: 500 g roštěnky, 40 g uzeného masa, 40 g oleje, 10 g hladké mouky, 4 lžíce usekaného uzeného lososa nebo kaviáru, 4 vejce, sardelová pasta, 4 olejovky, 4 proužky kapie, 50 g křenu, vývar, mletý pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Pak je osolíme, opepříme, potřeme sardelovou pastou a poprášíme moukou. Takto připravené roštěnky opečeme dorůžova po obou stranách na oleji. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme vývarem. Povaříme dohladka a maso na talířích přelijeme malým množstvím šťávy. Jednotlivé porce obložíme uzeným masem a posypeme strouhaným křenem. Na každou roštěnku posadíme sázené vejce, které ozdobíme lososem nebo kaviárem, přidáme olejovku a proužek kapie. Podáváme se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.

 


Vloženo:10. 10. 2001  
http://www.xkuchtik.cz