INGREDIENCE: 50g mletého bůčku, 150g anglické slaniny, 3 vařená oloupaná vejce, 2dl syrového mléka, 3 lžíce oleje na pečení, 1 červená kapie, 1 cibule, 1 kyselá okurka, , podle chuti sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Umletý bůček zalijeme mlékem, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Tím jsme připravili bůčkovou fáž. Vejce, cibuli, kapii a kyselou okurku nakrájíme na drobné kousky a smažíme za stálého míchání asi 7 minut v pánvi na rozehřátém oleji Poté odstavíme a necháme vystydnout. Na igelitový list namočený ve studené vodě natáhneme fáž z bůčku rozloženou do obdélníku, který bude jeden a půl centimetrů vysoký. Navrch rozprostřeme na tenko nakrájenou slaninu. Na tuto vrstvu natřeme studenou míchanici z vajec a zeleniny a pomocí igelitu vše stočíme jako jablečný závin. Plněný polotovar vložíme opatrně do vymaštěného pekáče a v troubě jej hodinu pečeme. Příloha bramborový knedlík, hlávkový salát.