INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího masa, 50g tuku, 30g mouky, 130g cibule, 100g čerstvých hub (nebo lžíci sušených hub), 2 lžíce rajčatového protlaku, 160g rajčat, petrželka, česnek, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na tuku opečeme. Po chvilce zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme drobně pokrájenou cibuli, rajčatový protlak, rajčata a dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, do přecezené omáčky přidáme pokrájené houby (sušené houby předem namočíme) a česnek utřený se solí. Vložíme zpět dušené maso. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme vývarem a ještě 15 minut dusíme. Před podáváním posypeme sekanou zelenou petrželkou nebo koprem. Příloha: vařené brambory.